luni, 1 noiembrie 2021

 Prostia umana si "cultura" de Facebook si televiziuni



Pentru inceput vreau sa va spun ca de prin 2011 nu mai am cont de facebook. L-am "sters" pentru ca mi se pare o mare pierdere de timp, o mare tampenie si mai ales inutil: stai ca bolandu' si citesti ce scriu altiisi iti dai si tu cu parerea pe ceva ce nu ai habar. Ca asta am descoperit mai nou despre acest element "sublim" numit Facebook: toata lumea isi da cu parerea despre totul, mai putin despre domeniul unde activeaza. La fel se intampla si cu televiziunile marete de stiri. Si sa luam niste exemple. 

Categorie "Famelie disteapta"

Doamna Adina Alberts: medic estetician la nush ce clinica privata, cu experienta in injectii cu hialuronic si pus tzatze false. Prin urmare clientii acestei doamne sunt acele pisi care merg cu "buzile si tzatzile" pe afara, dar nu ca asa vor, ci pentru ca nu se mai gasesc sutiene si masti sa le incapa. Doamne Adina a fost prezenta la muuuulte televiziuni sa isi dea cu parerea despre SarsCov-2 si Ivermectina. Primul este un virus care a facut milioane de victime si al doilea este un medicament antiparaziti de uz veterinar in Europa. Daca la Ivermectiva mai inteleg  (uz veterinar, vine Pisi , se adapteaza) la SarsCov-2 nu vad ce legatura are doamne Adina cu domeniul. Ce o califica sa isi dea cu parerea despre virusilogie cand ea este specializata pe chururgie tzatzoloaga? La dna Adina vine Pisi, sus pe masa, deschidem si punem de 700 ml sau deschidem scoatem ala de 700 ml si punem ala de 1200 ml. Oricum ar fi rezultatul este cresterea in greutate de la implant. Oricum apreciez ca de ceva timp sta acasa si lasa oamenii in pace -o fi din cauza ca nu mai are bani "sa lupte pentru noi" si ca la campania de strangere a adunat doar carne ? Indiferent , e bine ca sta acasa. 

Domnul Viorel Catarama: nu intamplator acest Domn este sotul Doamnei de mai sus, dar se ocupa cu magazine de mobile si decoratiuni (asa, sa spunem pe scurt). Acest domn este si mai paralel cu domeniul virusologiei in comparatie cu sotia "lui dansul", pentru ca eu unul nu vad nimic de legatura intre o biblioteca de mahon (sa zicem) si SarsCov-2. Poate singura ar fi ca biblioteca e facuta in China, unde a aparut si virusul. Dar altceva.....zau ce nu inteleg. Si atunci - ce cauta domnul Catarama la televiziuni sa isi dea cu parerile despre virusilogie si epidemiologie si despre sanatate ? Ce mama naibii il califica ? Ca studii pe domeniu-ioc! Sau daca faci "bunga-bunga" cu dna Adina care e medic se transmite prin fluidele corporale si neuronul care cunoaste medicina? 

Ii las pe ei doi ca prima categorie si VA URMA.