luni, 4 februarie 2013

Gimnastica in parc

Ionica era fericit de cand se mutase langa parc, pentru ca era mai racoare si mai liniste si avea si unde sa mearga cu Vasilica cand vroia afara. In ultimul timp primaria adusese si multe aparate de joaca pentru copii, cu topogane, cu leagane, cu balansoare, cu tot ce au nevoie copii sa se joace si sa le placa. Acum cand o lua pe Vasilica de la gradinita ajungeau acasa, mancau si ieseau in parc la joaca!! si stateau cam o ora sa se joaca Vasilica, sa alerge si sa vorbeasca cu copii!!
Acum ca era si iulie, mijlocul verii cand era cald de nu mai stiai unde sa te ascunzi, deschisesera si o terasa in parc, unde gaseai de la sucuri si limonada pana la bere. Nu vindeau coniac sau alte tarii si asta era bine, ca nu veneau toti drojdierii de prin zona, care la 6 dimineata erau cu paharul in fata.
Asa ca in ziua cu pricina Ionica a mers si a luat-o pe Vasilica de la gradinit, si impreuna au mers acasa sa serveasca masa, cu primisiunea ca ies afara. Dupa vreo 45 de minute si 2 litri de apa bauti au terminat de mancat, s-au umbracat lejer si au iesit in parc.
Ajunsi in parc Ionica o lasa pe Vasilica sa intre pe locul de joaca, cam de marimea unui teren de fotbal , plin de topogane, de leagane si de alte feluri de jucarii, numai bune sa consume energia copilei. Ca asta nu reusea sa intelegea Ionica: dupa o zi de gradinita Vasilica era ca noua, cu bateriile la maxim!!
Lasand-o sa se joace Ionica se duse undeva spre marginea locului, unde era mai umbra si de unde o putea vedea, chiar daca se catara pe scari si cine stie unde. Ce facusera bun la locurile de joaca era ca nu aveau decat o intrare, si copii nu avea cum sa iasa fara sa il vezi.
Gandindu-se ca dupa ce pleaca de acolo or sa treaca sa isi ia si el o bere rece, Ionica incepu sa se uite prin jur, doar-doar o vedea si el ceva nou prin parc. si vazu ca undeva la vreo 50 de metri de locul de joaca se amenajase un loc cu aparate sportive, cum vazuse prin alte parcuri , numai ca deja era plin de oameni. Dupa cum vedea el asa, de la distanta, erau numai adulti, si deja incepea sa se gandeasca ce sa ii zica Vasilicai daca vrea sa mearga acolo, ca avea o placere sa se joace la apratele alea.
Dupa vreo jumate'de ora il striga Vasilica:
- Tatiiiiii, hai la aparatele de colo, ca vreau acolo!!!!
Plin de regrete ca trebuie sa plece de la umbra Ionica o lua incet spre iesirea din locul de joaca, unde Vasilica deja ajunsese plina de nerabdare.
-Hai tati mai repede, ca se ocupa toate!!
Iesi Ionica cu Vasilica de mana si au luat-o incet spre aparatele de gimnastica. Pe masura ce se apropia de ele Ionica incepea sa vada ce fel de aparate erau, si mai ales vedea mai bine aglomeratia de acolo. Ca era aglomeratie mare, dar nu asta era socul!! Socul era ca cel putin jumate' din cei de acolo erau peste 65-70 de ani, imbracati ca la mare. Sau mai bine zis dezbracati ca la mare.
Barbatii erau toti, fara deosebire, in chiloti de sport, cu diferenta ca in sus fie aveau maieu, fie erau la bustul gol. Iar femeile erau mai toate in costum de baie sau in costum de gimnastica. Si toti erau agitati pe langa aparatele celea, se miscau pe ele, se chinuiau sa faca exercitii, de parca era Daciada!!
Ionica se simtea un pic in plus acolo, ca el era in pantaloni pana la genunchi si tricou, plus adidasi, pe cand ceilalti erau mai mult dezbracati. Intelegea el ca e bine sa faci sport, ca e sanatos, dar de ce trebuie sa te despuiezi ca sa o faci ? Si mai ales de ce trebuie sa dai textila jos in public?
Cum statea el si se uita , jumate' jenat si jumate' socat simti ca Vasilica il trage de mana. uitandu-se spre ea vazu ca ii arata spre iarba de dincolo de gard, ramasa si ea muta. Cand se uita mai bine Ionica nu-i veni s acreada: dincolo de gard erau intinse cearsafuri, exact ca la mare, unde erau vreo 10 femei trecute de 60 de ani, care faceau plaja!! dar fara sutien!!
Ionica statu si se uita pret de vreo 2 minute, fara sa poata scoate un cuvant, dupa care il trezi Vasilica din soc:
- Tati, ce bine ca m-ai adus si pe mine la nudisti !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu