joi, 13 iunie 2013

Securitate cibernetica la sat

Niculae a lu' Ochiosu era cel mai mandru din sat de cand primaru' il numise sef peste securitatea cibernetica la primarie. Nu prea intelegea el ce inseamna asta, dar daca Domn' Primar il numise inseamna ca era ceva important. Primise si cateva chei care inca nu stia de unde sunt, primise si o hartie cu cum arata primarie (de parca el nu stia, ca se juca de cand era mic pe acolo) si ii tinuse Domn' Primar si un discurs!!ce mai, toate erau fain frumoase.
Asa ca in prima zi de lucru ca sef peste securitatea cibernetica se trezi devreme, dadu la vaci, la oi, ma rog, la toate animalele, dupa care se imbraca de serviciu. Isi puse itarii ai noi, nepurtati, isi lua camesa cea noua, pe care o lua numai la biserica, si peste isi lua bunda aia buna, cu modele. Se incalta in cizme si pleca catre primarie.
Ajuns la primarie se uita el la ceasu' din turn si vazu ca e abia 6 jumate si ca nu venise nimeni. Pana si Costel a lu' Tandala care era de caraula dormea dus, ca se auzea sforaitul de afara. Dadu el sa intre, dar usa era incuiata, asa ca scoase teancul de chei date de Domn' Primar si incepu sa le incerce. Pana la urma gasi una care se potrivea, descuie usa si intra. Si nici una nici doua se pomeni cu o bunda in cap, si trantit la podea. Era Costel, care se trezise si a crezut ca intra hotii.
- Costele, io sunt ma, io Niculae! Da-te di pe mine, ca ma sufoci !
Costel il lasa in pace si ii lua bunda din cap.
- Ce ai ma Niculae, nu ai somn ? Iar de dadu Tanta afara din casa ca bausi mult la birt ?
- Nu Costele, am venit la serviciu maaa, ca asa mi-a zis Domn' Primar, ca de dloua zile imi dadu servici cilea. Si daca terminai treburili pe acasa, ca dracu sa fac, venii acilea!
- Ce iti dadu ma Domn' Primar sa faci ? Ca pe acilea nu veni nimeni, nu prea ie multa lumea.
- Ma Costele, ma facu sef peste securitatea cibernetica!raspunse Nicolae dupa ce se uita peste ce ii scrisese primarul pe un petec de hartie .
- Ai ma ?Ce zisesi ca te facu ?
- Sef peste securitatea ciberbetica ma! Ce esti boland si nu mai auzi ?
Costel se scarpina dupe ceafa, se uitat la Niculae cum statea mandru nevoie mare in fata lui, si cu un oftat prelung se aseza iar pe lavita unde dormise si inainte.
- Apai asteapta-l pe Domn' Primar si vorbeste cu el.
Nicolae incepu sa se plimbe prin primarie, doar-doar si-o da seama ce trebuie sa faca acolo. Intra prin camera priamrului, intra prin camera de caraula, intra si la baie, si gata. Se terminase primaria, ca nu mai erau alte camere. Gasi un scaun si se aseza si el, sa-l astepte pe Domn' Primar.
Dupa vreo 2 ore, timp in care plecase si Costel, mai trecusera si altii pi la primarie, ajunse si Domn' Primar cu sareta.
- Ce ie cu tine aicea mai Niculae?
- Pai Domn' Primar, nu asa imi ziserati ? ca ma facurati sef din ala si sa vin acilea. Numai ca nu stiu ce dracu trebuie sa fac, nu am gasit scris nimic nicaierea.
- Niculae, tu trebuie sa ai grija sa nu fure nimeni ce scrie in calculatoare. Ce este in calculatoare sa ramana colo. Asta a serviciul tau, ai inteles ? Si sa ai mare grija ca e foarte important.Si pleca Domn' Primar.
Niculaie ramase pe treptele primariei incercand sa inteleaga ce ii zisese Domn' Primar. Cine dracu ar fi vrut sa fure ceva din calculatoarele din primarie ? Care calculatoare erau unul singur, si ala vechi. si nu facea cu el   decat adunari, scaderi, inmultiti si impartiti. Il folosea Nicu a lu' Cocos cand calcula impozitele, si atat. In rest statea plin de praf prin sertar.
Si Niculae ramase de atunci in Primarie, si pazi cu sfintenie sertarul unde era calculatorul. Primarii se schimbau, mai mureau, mai veneau altii, numai Niculae era acolo la post. Si nimeni nu s-a mai atins vreodata de acel calculator!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu