vineri, 14 iunie 2013

Reclamatia

Costinel era suparat rau de tot de cand isi schimbase serviciul. Ajunsese la o firma noua, mare, pe banuti mai multi, dar parca era cineva cu ochii pe el mereu. La intrare era mereu un nene care se uita cine intra si cand intra! Pe etaje era mereu cate cineva care se uita lung dupa ei, cand se mai duceau si ei la veceu, la o rigara, la un pahar de apa! Cand erau la tigara era mai mereu cate un nene pe acolo, care isi facea de lucru, dar care se uita dupa ei si de multe ori mai si nota cand ajungeau si cat stateau acolo ! Si tot asa mereu, de parca erau la puscarie.
Dara totusi era bine, ca banutii erau buni, si parca trecea cu vederea aceste ciudatenii pe care le vedea. Numai ca la vreun an dupa ce s-a angajat la ei au sosit niste colegi noi, care lucrau pe alt etaj. Si din prima zi colegii aia noi au trecut pe la toate calculatorele si ce dracu or fi facut la ele ca parca aveau frana de mana trasa acum. Dimineata porneau un 10 minute, cand deschideau si ei ce aveau nevoie ca sa lucreze mai dura inca 10 minute, si tot asa! Ajunsesera de dura cam jumate' de ora sa porneasca cu totul, sa poata lucra.
Au stat ei, s-au gandit, si au hotarat, cu toti, sa se duca sa vorbeasca cu seful lor. Ca ei vroiau sa lucreze, dar nu prea puteau, din cauza a ce facusera colegii ia noi. Si magareata cazu pe Costinel, ca el era cel mai aproape de biroul sefului.
Asa ca isi lua inima in dinti, intra la seful lor in birou, si ii spuse despre problema. Seful lor statu, il asculta, dupa care ii spuse politicos sa iasa afara. Si atat!!! Nu tu explicatie, nu raspuns, nimic!
Costinel iesi, se aseza la biroul lui, si nu intelegea de ce s-a suparat seful lor si de ce l-a dat afara. Ca pana acum fusese un om calm, cu care te puteai intelege si cu care piuteai vorbi. Dintr-o data parca era alt om, parca nu mai te cunostea, asa se purta. Dar nestind ce se intampla Costinel lasa discutia in urma si se apuca de lucru.
Trecu ziua, incet si obositoare, si veni seara. Costinel pleca acasa, simtindu-se din ce in ce mai urmarit si mai  pasat de cele intamplate, dar incerca sa nu le bage in seama. Dormi cam agitat si a doua zi reveni la serviciu.
La serviciu, surpriza: dupa ce trecu de poarte se trezi cu doi indivizi imbracati cam ciudat in fata care il comunicara pe un ton sec ca nu mai lucreaza la ei, ca a fost concediat si sa le predea ce avea de la serviciu si sa plec. Socat, Costinel nu intelegea ce s-a petrecut, de ce se intampla, pana cand unul dintre cei doi ii spuse:
- Pai bine tovarase, sa depui dumneata reclamatie la adresa departamentului IT ? Asa ceva nu se face!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu