miercuri, 30 aprilie 2014

Pitziponcul si masina

Costelica era fericit!! Era cel mai fericit de cand se stia el, si vroia sa ramana asa . Radea mereu si era tare bucuros de dimineata pana seara. Motivul: reusise sa stranga bani si sa isi cumpere prima masina din viata lui! ce mai din viata lui, din viata familiei lui. Neam de neamul lui nu avusese masina, ca la stana ce sa faca cu ea? Acolo era caruta cu cai, sau cu boi, dupa anotimp. In rest mergeau pe jos si rezolvau totul.
De cand murise al' Batran, Baciul, Costelica ajunsese el Baci peste ciobani. Ca doar nu erau sa puna oe unul strain, care nu stia ce sa faca la stana. Mai incercasera ai din satul vecin, ai lui Buna ziua, sa puna un strain baci la oi si o patisera. Cica se numea "sa angajezi un director" care sa faca totul la oi! Vai de mama lor, aproape ca pierdusera toate oile, lumea era nemultumita si unii au vrut chiar sa ii bata. Bine ca ala strain plecase singur, si scapase.
Acum el, Costelica, la 3 ani de cane era Baci, isi cumpara masina. Ca doar era si el tanar, frumos, si vroia sa se si insoare. Asa ca vazuse el o masina frumoasa intr-o revista si pe aia o cumparase. Nimeni nu intelegea de ce isi luase masina rosie si de doua locuri, cand prin sat erau numai Dacii, si fie albe fie negre. Dar el a vrut sa fie mai cu mot, asa ca a cumparat-o  pe aia de se numea Ferrari si avea o poza cu un cal in fata. Si rosie!! muica o sa moare fetile din sat.
Dupa vreo 6 luni veni masina, si Costelica pleca la oras sa o ia. Dupa ce ajunse acolo la magazin , semna multe acte si se sui in masina. Dupa ce se sui dadu de belea! ca in afara de volan nu mai recunostea nimic : multe botoane, multe manete, multe luminite si nu stia nici una la ce folosesc. Asa ca se dadu jos si intreba si el ce  si cum sunt alea. Veni in tanar, ii explica despre ele si dupa aia Costelica, fericit, pleca cu masina catre casa.
Vazu el pe schimbator ca sunt niste litere :D, D1, P si R dar uitase sa intrebe ce sunt alea. Vazu ca masina merge foarte bine pe D asa ca misca si el pe D1 si prinsa si mai mare viteza. Si se gandi ca daca da pe R o sa fie si mai rapid. Asa ca puse mana pe maneta si o duse spre R. Numai ca nu prea vroia, asa ca se opinti si ajunse la R!! si atunci sa vezi !!! masina scoase un zgomot ca un tractor care cade in rapa si Costelica vazu cum prin capota sar niste piese care se duc in sus cu viteza mare. Si gata, masina incepu sa scota fum si muri pe drum.
Suparat nevoie mare Costelica puse mana pe telefon, suna la aia de unde cumparase masina si incepu sa se certe cu ei! ca i-au dat masina veche, ca s-a stricat deja, ca nu e buna, ca a dat atatia bani degeaba si cate si mai cate.
Al de la capatul firului il lasa sa strige dupa care ii spuse ca vine o remorca sa o ridice si sa sa o aduca inapoi. Si veni masina aia, se dadura jos doi baietasi si incepura se se uite la masina. Se uitau la masina, se uitau la Costelica! Se uitau la masina , se uitau la Costelica!! si unul dintre ei il intreba ce s-a intamplat. Ii explica Costelica ca el a vrut doar sa mearga mai repede, ca a accelerat, si ca s-a intamplat asta. Se uita unul dintre ei in masina si il intreaba de ce e masina in marsarriere, a vrut sa dea cu spatele. La care Costelica, ca un om care le stia pe toate: " Nu auzi domnule ca am vrut sa dau pe Rackets ?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu